Килиан Мбапе не успя да качи отново Франция на световния връх, но страхотното му представяне породи много възхищение и аплодисменти. И накара Реал Мадрид пак да мечтае, че фантастичният нападател все пак ще облече „бялата“ фланелка, пише “Гадзета дело спорт”. Испанският клуб бил готов да извади немислима сума, за да привлече Мбапе – 1 милиард евро.

Договорът на Килиан с Мбапе с ПСЖ изтича през лятото на 2024 г., но от „Сантиаго Бернабеу“ са готови да платят на парижани 150 млн., за да го имат след 6 месеца. И да подпишат с него за 4 години. Прогнозира се заплата от 160 милиона на сезон, което прави 640 млн. за целия период. Като се прибавят и пари за комисионни и бонуси, сумата нараства на 1 милиард.

По всичко изглежда, че вече никой не се сърди на Мбапе за неочакваното му решение да остане в ПСЖ, когато на „Бернабеу“ го брояха за свой играч. В социалните мрежи е пълно с хора, които молят президента на „кралския“ клуб – Флорентино Перес да опита отново да го доведе в Мадрид. Легендите на Реал, сред които и Гути, също искат да го видят в отбора.

Простих му веднага, още в деня, след като той реши да остане в Париж. Ядосвам се като го гледам да играе за ПСЖ – не само заради Реал, а и заради Ла Лига. Той би придал огромен блясък на нашия шампионат, Ла Лига винаги трябва да има най-добрите в света. Независимо от случилото се миналото лято, Мадрид не може да затвори вратата пред такъв грандиозен играч. Мбапе е играч, създаден за Реал, и ако иска да направи това, което направиха Меси и Кристиано Роналдо, трябва да играе за Реал Мадрид, защото няма да успее с ПСЖ. Да, има добри играчи на пазара, но не и някой като него. Халанд е най-близко, но стъпка по-надолу“, заяви цитираният от Тема спорт Гути.

Снимка: БГНЕС